Groenten en fruit vers van het veld

In de Bioboerderij kweken we verschillende groenten en fruit die we zo vers mogelijk aan de klant bezorgen (via de winkel en de groenten- en fruitpakketten).

In één jaar worden er 40 verschillende soorten groenten geteeld: naast de klassieke groenten ook minder bekende soorten zoals aardpeer, koolrabi en Chinese kool. We bewerken ongeveer een 40-tal are onder glas en 1,5 hectare volle grond.

Biologische kweek staat centraal in de Bioboerderij. We maken geen gebruik van chemische meststoffen en pesticides, maar gebruiken plantaardige middelen, compost en stalmest. Biologische groenten zijn niet alleen gezonder voor mens en milieu, deze groenten hebben ook een veel vollere smaak. We geven onze groenten namelijk de tijd om langzaam te groeien en oogsten pas wanneer de groenten echt rijp zijn.

Op die manier zorgen we ook voor een korte keten. Geoogste groenten belanden meteen in onze winkel en in de groentepakketten. Niet alles in de winkel hebben we zelf geteeld, maar we vullen ons aanbod steevast aan met producten van andere biologische bedrijven uit de buurt: Hof Segher, Het Landhuis, Diepe Boomgaard, Bioschurken ...

Contact

Kerrebroekstraat 145
9300 Aalst
053 77 65 72
bioboerderij@deloodsvzw.be

Openingsuren winkel:
ma: gesloten
di: 9u30-18u
wo: 9u30-18u
do: 9u30-18u
vr: 9u30-18u
za: 9u30-14u*
zo: gesloten

*april-mei-juni tot 16u