Recept: lauwwarme salade van vergeten groenten
Voedselteam Opwijk stelt maandelijks een recept samen met seizoensgebonden ingrediënten van lokale producenten.
De lauwwarme salade van vergeten groenten werd gemaakt met onze biologische rode biet, winterpostelein en wortelpeterselie. Deze laatste is al enkele jaren culinair in opmars en houdt qua smaak het midden tussen knolselder en pastinaak. Verder gebruikten ze biologische walnoten (ook van Boerderij De Loods) en heerlijke biologische quinoa van Oxfam-Wereldwinkel Opwijk.
Ingrediënten
- rode biet
- wortelpeterselie
- winterpostelein
- walnoten
- biologische quinoa
- sojasaus
Werkwijze:
Snij de rode biet en wortelpeterselie in blokjes en stoom ze een halfuur. Ondertussen hak je de winterpostelein in sliertjes van vier centimeter en bereid je de quinoa (tien minuten koken in water, van het vuur halen en vijf minuten laten wellen). Op het einde rooster je de fijngehakte walnoten drie minuten op een hoog vuur in een pan zonder vetstof. Dresseer mooi en werk af met shoyu (sojasaus). Gebruik per bord ongeveer 50 g quinoa, een tiende van een bussel winterpostelein, 50 g rode biet, 50 g winterpostelein, 25 g noten en drie koffielepels shoyu.
Voor een luttele euro per persoon verwen je jezelf en je gasten met een feestelijk kleurenpalet en een smaakcombinatie die zelfs de stoutste verwachtingen van onze chef overtrof. We love it when a plan comes together!