6 gezondheidsvoordelen van gember


Gember is niet meer weg te denken in de moderne keuken, zijn smaak is pittig en verfrissend. Maar gember is ook ongelooflijk gezond. Gebruik het ook in je thee en je zult versteld staan van de goede eigenschappen. Met een stukje kaneel of een lepeltje honing is het een uitstekend, verwarmend herfstdrankje.

1. Gember versterkt het immuunsysteem

De actieve verbindingen van gember hebben sterke antibacteriële, antischimmel en antivirale eigenschappen. Gember stimuleert ook het vermogen van het lichaam om infecties op volledig natuurlijke wijze te stoppen, zodat het een zeer goede behandeling is bij griep en verkoudheid.

2. Gember bezit ontstekingsremmende eigenschappen

De krachtige anti-inflammatoire verbindingen in gember voorkomen heel wat kwalen en verzachten de pijn in gewrichten en spieren als gevolg van ontsteking.

3. Gember stimuleert ook de hersenen

Het dagelijks gebruik van gember zal de cognitieve vaardigheden en het geheugen verbeteren. Het is zeer nuttig bij vrouwen van middelbare leeftijd. Gember neemt ook de mentale mist weg en ontspant de overactieve geest.

4. Gember bevordert de bloedsomloop

Gember bevordert een goede doorbloeding, omdat het strijdt tegen de markers van hart-en vaatziekten, zoals hoge cholesterol of hoge bloeddruk. Gember bestrijdt ook de arteriële plaque, een kleverige combinatie van calcium en vetstoffen die wordt afgezet op de bekleding van de aderwand. Deze afzetting hindert de doorbloeding. Daarom kan gesteld worden dat gember succesvol is in het voorkomen van een hartaanval of een beroerte.

5. Gember verbetert de spijsvertering

De gingerolen en shogaol in gember bevorderen de spijsvertering en verbeteren de opname van voedingsstoffen.
Zo zal de inname van gember helpen om constipatie, misselijkheid, krampen, diarree en braken te vermijden.

6. Gember heeft preventieve eigenschappen tegen kanker

Door zijn sterke anti-ontstekingseigenschappen, is gember zeer goed als preventie tegen kanker. Zoals geweten zijn ontstekingen vaak een voedingsbodem voor kanker. Hoewel geen enkel voedingsmiddel een garantie biedt om geen kanker te krijgen, is gember samen met kurkuma een uitstekend middel om ontstekingen te bestrijden.

Bron: www.yoo.rs

Contact

Administratie & directie
Industrielaan 28 bus 8
9320 Erembodegem
BTW BE 0467.021.742
053 78 82 64
Mail

Boerderij
Kerrebroekstraat 145
9300 Aalst
053 77 65 72
Mail

Tuin & Klus
053 78 82 64
Mail

Restaurant De Brug
Hertshage 11
9300 Aalst
0498 86 70 19
Mail