Recept: pompoensoep met gepofte pompoenpitten

Ontdek hier het recept van een herfstige pompoensoep met een crunchy twist.

Ingrediënten:

  • 1 oranje Hokkaido of Butternut pompoen
  • 2 ajuinen
  • 2 à 4 kruimige aardappelen
  • 2 liter groentebouillon
  • 2 stronken prei
  • pompoenpitten naar smaak
  • 4 sneden brood
  • 1 scheutje (olijf)olie
  • 2 à 3 wortelen

Bereiding:

1. Uien pellen en in stukken snijden.
2. Olie verwarmen op een laag vuur. Uien toevoegen tot ze glazig worden. Voeg het wit van de prei, in ringen gesneden, bij en laat deze fruiten.
3. Pompoen goed wassen en in tweeën snijden. De zaadjes eruit halen en het vruchtvlees in stukken snijden.
4. De aardappelen en wortelen schillen en in stukken snijden. Bij de rest van de groenten toevoegen.
5. De groenten bedekken met bouillon toevoegen en laat koken tot alles gaar is.
6. Laat in een pan de pompoenpitten poffen, ZONDER olie te gebruiken. Leg opzij.
7. Snij het brood in blokjes van 2 cm breed. Doe de blokjes in een kom. Schenk de olijfolie erover, gevolgd door de peper en zout. Hussel alles goed door elkaar. Verdeel de blokjes over een bakplaat. Zorg dat de blokjes naast elkaar liggen en niet op elkaar gestapeld. Bak ze in een voorverwarmde oven op 220°C in 8 tot 12 minuten. Hou deze warm tot het opdienen.
8. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender.
9. Serveer de warme soep met gepofte pompoenpitten en croutons.

Wil je graag een soeppakket bestellen? Dit kan eenvoudig via mail naar boerderij@deloodsvzw.be. 

Contact

Administratie & directie
Industrielaan 28 bus 8
9320 Erembodegem
BTW BE 0467.021.742
053 78 82 64
Mail

Boerderij
Kerrebroekstraat 145
9300 Aalst
053 77 65 72
Mail

Tuin & Klus
053 78 82 64
Mail

Restaurant De Brug
Hertshage 11
9300 Aalst
0498 86 70 19
Mail