Recept: romige pastinaaksoep
Ingrediënten:
- 2 el olijfolie
- 2 medium pastinaken (geschild en gesneden, ongeveer 250 gram
- 1 ajuin (gesneden)
- 2 stengels bleekselder
- 1 wortel (gesneden)
- 250 ml water
- 1/2l tot 1l room (naar keuze). Voor een Vegan-bereiding : 1 l ongezoete sojamelk
- 1/2 citroenen (geperst)
- 2 el gesnipperde peterselie
- peper en zout
- 1/2 - 1 blokje groentebouillon (optioneel)
Bereiding:
1. Schil de pastinaken en snijd alle groenten in kleine stukken.
2. Verwarm de olie in een kookpot en stoof de ui met een snuifje zout tot hij licht glazig is. Voeg dan ook de overige groenten toe en roerbak een 5-tal minuten bij middelmatige temperatuur. Voeg dan 250 ml water toe en laat nog 15 minuten sudderen
3. Voeg de sojamelk toe en mix de soep glad. Warm dan de soep onder goed roeren opnieuw op (sojamelk kan snel aanbranden), en breng vervolgens op smaak met zout, peper en het citroensap. De smaak en de consistentie van de soep kan verder worden verfijnd met wat bouillonpoeder in warm water.
4. Garneer met wat peterselie in het bord.